4.500 keer Critical Thinking. Waarom? Daarom!

Heeft u een idee hoeveel organisaties vandaag de dag op zoek zijn naar mensen met sterke Critical Thinking vaardigheden? Wanneer u nu op de vacaturewebsiteCareerBuilder zoekt op “Critical Thinking”, zult u zien dat er op dit moment meer dan 4500 openstaande vacatures zijn waarbij deze vaardigheid een van de functievereisten is. Tegelijkertijd wees een recent onderzoek van SHRM uit dat Critical Thinking als most lacking wordt aangemerkt bij sollicitanten. In Nederland wordt met name binnen de tech-sector naar de aanwezigheid van deze 21st-century skill gezocht. Wat is Critical Thinking eigenlijk en waarom is het onmisbaar in elke organisatie?

BlochSpataroBlog
In hun artikel ‘Cultivating Critical-Thinking Dispositions Throughout the Business Curriculum’ benadrukken Bloch & Spataro (2014) dat Critical Thinking onmisbaar is bij leiderschapsontwikkeling; het gaat niet alleen om het aanleren van modellen waarmee complexe problemen kunnen worden opgelost, maar het is van essentieel belang om een ‘Critical Thinking mindset’ te ontwikkelen. De mindset zorgt ervoor dat deze manier van denken in iedere mogelijke situatie kan worden toegepast.

Het is mogelijk Critical Thinking te meten en te trainen. Echter, volgens het onderzoek van Bloch & Spataro (2014) vinden veel werknemers het lastig om Critical Thinking succesvol toe te passen in hun dagelijkse werkzaamheden. De praktijk wijst ook uit dat het volgen van een training slechts een aanzet is om Critical Thinking iedere dag te blijven toepassen wanneer er geen Critical Thinking cultuur heerst binnen een organisatie. Het is hierbij essentieel om uw medewerkers:

1.   Duidelijk te maken wat Critical Thinking is
2.   Een helder model  – zoals het RED model – te geven om mee te werken

Op deze manier wordt het voor medewerkers duidelijk welk gedrag nodig is om hun Critical Thinking vaardigheden te versterken en hoe zij dit kunnen realiseren. Dit zorgt niet alleen voor een positieve bijdrage aan hun persoonlijke ontwikkeling, maar ook aan de resultaten van uw organisatie!

Download hier het volledige artikel*

*Voor het downloaden van dit wetenschappelijke artikel is een betaling of abonnement vereist