Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Wie is Pearson TalentLens en wat doen jullie precies?

Pearson TalentLens is internationaal specialist in het selecteren en ontwikkelen van talent. Ons portfolio omvat meertalige, gevalideerde psychologische tests en vragenlijsten, assessment centers en Critical Thinking - oplossingen. Wij bieden zowel inhuis- als outsourcing opties. Onze ervaren A&O-psychologen helpen u gericht onze oplossingen op de juiste wijze in te zetten, waar nodig middels maatwerk. Zo helpt Pearson TalentLens u uw HR-doelstellingen te bereiken.

Hoe word ik klant van Pearson TalentLens?

Om klant te worden van Pearson TalentLens kun je je aanmelden via de volgende link:

http://www.pearsonclinical.nl/customer/account/create/  

Met wie moet ik contact opnemen als ik meer informatie wil over:

Algemene vragen:

Neem contact op met de Pearson TalentLens klantenservice: 020-5815570 of stuur een e-mail naar info@talentlens.nl

De soorten testen, aanvullende diensten en/of prijsindicatie van Pearson TalentLens:

Neem contact met één van onze Key Account Mangers. Via het contactformulier onderaan de homepagina kun je direct met één van hen contact opnemen.

Rik Hoogland: Heb je behoefte aan testen die internationaal inzetbaar zijn, neem dan contact op met Rik Hoogland.
Ralf Buursen: Ben je werkzaam in de zakelijke dienstverlening? Neem dan contact op met Ralf Buursen.
Martin Hoogland: Ben je werkzaam in het onderwijs, bij een overheidsinstelling of een Psychologisch adviesbureau? Neem dan contact op met Martin Hoogland

Inhoudelijke vragen over de producten, rapportages of trainingen:

Neem contact op met Nina Kelder. In de rol van HR Assessment Consultant helpt zij met al jouw inhoudelijke vraagstukken. Je kunt haar direct e-mailen via het contactformulier onderaan de homepagina.

Nog steeds niet duidelijk wie je moet bellen? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij verwijzen je graag door naar de juiste professional!

Hebben jullie bepaalde licentievoorwaarden of een minimum testafname?

Nee. Pearson TalentLens werkt niet met licentievoorwaarden of een minimumtestafname. Er zijn geen verborgen kosten. Je betaalt alleen voor de testen die je afneemt. De enige investering die je eventueel moet maken zijn de eenmalige kosten voor de certificeringstraining(en).

Producten

Ik ben op zoek naar een persoonlijkheidstest, welke past het beste bij ons vraagstuk?

Voor een overzicht van onze producten kun je op onze productpagina kijken (klik hier om naar deze pagina te gaan).

Uiteraard denken wij graag met je mee. Neem vrijblijvend contact op met één van onze Key Account Managers via het contactformulier onderaan de homepagina.

Ik ben op zoek naar een capaciteitentest, welke past het beste bij ons vraagstuk?

Voor een overzicht van onze producten kun je op onze productpagina kijken (klik hier om naar deze pagina te gaan).

Uiteraard denken wij graag met je mee. Neem vrijblijvend contact op met één van onze Key Account Managers via het contactformulier onderaan de homepagina.

Ik wil meer informatie over de verdiepende 'Critical Thinking' Training

Voor meer informatie over deze training kun je contact opnemen met één van onze Key Account Managers via het contactformulier onderaan de homepagina.

Trainingen

Voor welke producten dien ik gecertificeerd te zijn?

Pearson TalentLens hecht veel waarde aan hoge kwaliteit en consistentie in testgebruik. Voor alle producten dien je dan ook gecertificeerd te worden. Elke vragenlijst heeft zo zijn eigen gebruiksaanwijzing. Hoewel het absoluut helpt als je al eerder met andere persoonlijkheidsvragenlijsten of capaciteitentesten hebt gewerkt, is dit niet voldoende om de specifieke eigenschappen van onze producten volledig eigen te maken. Voor meer informatie over onze producttrainingen, kun je contact opnemen met Nina Kelder via de contactpagina onderaan de homepagina.

Waar en wanneer vinden de trainingen plaats?

Wij bieden regelmatig de mogelijkheid om één van onze producttrainingen te volgen. Dit kan zowel incompany als op inschrijving. Bij inschrijving kun je  de trainingen zowel één op één volgen of wanneer er voldoende aanmeldingen zijn, met meerdere deelnemers. Wanneer je geïnteresseerd bent in het volgen van een training dan kun je contact opnemen met Nina Kelder (HR Assessment Consultant) via het contactformulier onderaan de homepagina. Zij kijkt samen met je naar een geschikte datum.

Wat zijn de kosten voor een producttraining?

Voor een prijsindicatie voor Incompanytrainingen kun je contact opnemen met één van onze Key Account Managers via het contactformulier onderaan de homepagina.

Hieronder staat een overzicht van de kosten voor trainingen op inschrijving:

De kosten voor de producttrainingen voor de persoonlijkheidsvragenlijsten (SOSIE, PfPI, Golden, Loopbaanscreener) bedragen €795,00 per deelnemer per dag. Deze kosten zijn inclusief:

 • Eéndaagse product training (9:30 uur – 16:00 uur)
 • Persoonlijk product rapportage
 • Onbeperkt koffie/thee
 • Lunch
 • Trainingsmap en producthandleiding
 • Eén oefentest na afloop van certificering
 • Product certificering

De kosten voor de producttraining voor de capaciteiten testen (DAT voor HRM en de Watson Glaser III) bedragen €290,00 per deelnemer per dagdeel. Deze kosten zijn inclusief:

 • Basistraining testgebruik, halve dag (9:00 uur – 12:00 uur)
 • Persoonlijke productrapportage
 • Onbeperkt koffie/thee
 • Trainingsmap en producthandleiding
 • Product certificering

De kosten voor onze Critical Thinking training (alleen Incompany) bedragen €7500,00 per training. Lees hier meer over Critical Thinking.

Online testplatform

Via welk platform zijn de testen online beschikbaar?

Pearson TalentLens werkt met twee verschillende online testplatforms:

 • P2O: Dit is het Nederlandse online testplatform. Dit platform biedt de mogelijkheid om op een simpel platform testen uit te zetten bij kandidaten en rapportages op te vragen. Hierop zijn alléén Nederlandse testen beschikbaar.
 • Pearson Online: Dit is het internationale online platform van Pearson en biedt onze klanten de mogelijkheid om testen in meerdere talen uit te zetten (naast het Nederlands). Ook biedt dit platform diverse mogelijkheden zoals het makkelijk uitzetten van rapporten bij een grote groep kandidaten, gepersonaliseerde rapporten in de huisstijl van de organisatie, meerdere inlogs voor het platform etc. Heb je specifieke wensen voor je online testomgeving, dan past Pearson Online het beste bij jouw wensen.
Hoe krijg ik toegang tot deze platformen?

Om gebruik te maken van (één van) onze platformen, meld je je via de onderstaande link aan. Weet je niet zeker welk platform het beste bij je wensen past, neem dan contact op met onze klantenservice.

P2O : Om gebruik te maken van dit platform, klikt u hier.

Pearson Online: Om gebruik te maken van dit platform, klikt u hier. Gebruik de groene knop onderaan de pagina om u aan te melden.

Zijn er extra kosten verbonden aan het gebruik van één van deze platforms?

Nee. Het gebruik van onze platforms is kosteloos. Je betaalt alleen voor de testen die je afneemt.

Prijzen

Wat zijn de prijzen voor jullie producten?

Op de productpagina vind je de prijzen voor elke test (klik hier om naar deze pagina te gaan). Mocht je aanvullende informatie willen ontvangen over onze prijzen en voorwaarden, neem dan contact op met één van onze Key Account Managers via het contactformulier onderaan de homepagina.